Agenda

Vaste activiteiten

woensdag infotheek
volxkeuken+bar
vrijdag volxkeuken+bar
infotheek
zaterdag infotheek

Deze maand: Zie evenementen --->

Anarchistisch Centrum Gent

Het Anarchistisch Centrum is een ontmoetingsplaats voor individuen en groepen die in het Gentse bezig zijn met anarchisme en/of directe actie. Je vindt er een bar, volxkeuken, infotheek, lezing- en vergaderruimte.

Sparrestraat 1A, 9000 Gent / assezcollectief@gmail.com

Infotheek

De infotheek is een anarchistische bibliotheek waar je kritische informatie vindt die om allerlei redenen maar spaarzaam aan bod komt in gewone bibliotheken. We houden informatie en boeken bij over anarchisme, kraken, antimilitarisme, feminisme, dierenrechten, ecologisme, economie, recht en repressie, mondialisering, antiglobalisme, directe actie en nog veel meer. We beschikken momenteel over een 3000-tal boeken die uitgeleend kunnen worden en een uitgebreid aanbod nationale en internationale tijdschriften en brochures die ter plaatse ingekeken kunnen worden met een kopje koffie erbij.

Het uitlenen is gratis. Wel wordt er een waarborg van 3 euro per boek gevraagd. De uitleentermijn is 3 weken (verlenging mogelijk). Zoek je informatie voor een werkje of thesis, helpen we je graag op weg in ruil voor een kopietje ervan. Tijdschriften, brochures en dossiers kunnen ter plaatse worden geraadpleegd en eventueel gekopieerd. In het verkoophoekje kunnen enkele tijdschriften en recente uitgaven gekocht worden.

Openingsuren

  • woensdag
  • vrijdag
  • zaterdag

gesloten van 15 juli tot 15 augustus

lees meer

Anarchief

Het anarchief bevat voornamelijk boeken, brochures en tijdschriften, naast catalogen van anarchistische uitgaven/uitgevers, enkele affiches en archiefstukken in de striktere zin van het woord (notulen van vergaderingen, correspondentie, losbladige pamfletten, postkaarten…).

Deze stukken zijn niet te raadplegen in het Anarchistisch Centrum. Stuur een mail om een afspraak te maken of kom langs tijdens de openingsuren van de infotheek.

lees meer