Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zaterdag 08 maart 2008 - 10u00
[expo] “Help the Belgians, they cannot help themselves"
-  tentoonstelling door De Foyer, Brussel
Als de Vlaming over migranten spreekt over wie heeft hij het dan? Denkt hij dan aan de Italianen, Nederlanders en Fransen? Of denkt hij eerder aan Turken en Marokkanen? Is het omdat ze hoofddoeken dragen en gegroepeerd wonen misschien. Heeft de Vlaming ook eens aan zichzelf gedacht?

Migratie wordt vaak gezien als iets dat enkel de ‘anderen’ doen. Maar ook in de Vlaamse geschiedenis is er sprake van migratie: meer dan 1 miljoen Belgen emigreerden naar Canada, Frankrijk en de Verenigde Staten. En zij hebben daar ook problemen gekend, net zoals de immigranten die nu in Vlaanderen leven. Er werden ook hulpacties voor hen opgezet. Eentje daarvan, in Canada, kreeg de titel “HELP THE BELGIANS, THEY CANNOT HELP THEMSELVES”.

Tentoonstelling vanaf 10u op de Alternatieve Boekenbeurs in De Centrale, en daarna tot 31 maart in de cafetaria van De Centrale.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25