Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zaterdag 08 maart 2008 - 12u00
[boekenbeurs] Anarchisme in Kroatië
Anarchisten uit Zagreb stellen hun projecten en acties voor.

De geschiedenis van het anarchisme in Kroatië begint in de 19de eeuw, maar er is maar sprake van een anarchistische beweging sinds de jaren '90. Toen de oorlogen in Joegoslavië startten, sloot een nieuwe anarchistische groep ZAPO (Zagreb Anarcho-Pacifist Organisation, later veranderd in ZAP - Zagreb Anarchist Movement) zich aan bij de anti-oorlogscampagne. Sindsdien begonnen nieuwe anarchistische activiteiten zich te ontwikkelen en te verspreiden.

Anarchisten uit Zagreb lichten in een korte presentatie hun acties en projecten toe: van anti-NAVO acties, lokale Food Not Bombs-groepen, anti-verkiezingsacties, tot uitgeversprojecten, infoshops en de anarchistische boekenbeurs in Zagreb.

In veel opzichten lijkt de anarchistische beweging in Kroatië heel sterk op die in andere landen, maar de specifieke context in Kroatië maakt alles toch net iets anders.

Lezing in het Engels op de Alternatieve Boekenbeurs, in De Centrale, Kraankindersstraat 2, Gent
->  http://www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25