Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

maandag 17 maart 2008 - 20u15
Milieubescherming in het Virunga Nationaal Park (D. R. Congo)
-  Nele Aelbrecht en Paul Vikenza, prof. universiteit van Butembo
Milieubescherming in het Virunga Nationaal Park (D. R. Congo), in wiens belang?

Het Virunga Nationaal Park is gelegen in het Oosten van de Democratische Republiek Congo aan de grens met Oeganda en Rwanda, één van de meest overbevolkte en arme streken van Afrika waar nog steeds geen vrede en stabiliteit heerst. Van belang voor het behoud van de biologische diversiteit op wereldniveau, financieren diverse milieubehoudorganisaties en instellingen op grote schaal de ‘bescherming’ van dit groene eiland tegen ‘illegale’ dorpen en activiteiten.

Maar hoe wordt deze milieubescherming ervaren door de lokale bevolking, geconfronteerd met onrechtmatige onteigeningen (sinds de oprichting van het park) en gewelddadige onderdrukking van hun overlevingsactiviteiten en meningsuiting?

Een historiek van de geclaimde rechten en getuigenissen rond mensenrechtenschendingen, op diverse plaatsen in het park, zullen de huidige visies en investeringen ter behoud van het ‘werelderfgoed’ kritisch in vraag stellen.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25