Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

vrijdag 23 mei 2008 - 20u15
Gentech en agrobrandstoffen in Paraguay
-  Gilda Roa (Paraguayaanse boerenbeweging)
Informatie-avond met getuigenis van Paraguayaanse boerenbeweging: over soja, gentech, agrobrandstoffen en verzet

Centraal in deze avond staat de getuigenis van Gilda Roa, vertegenwoordigster van de Paraguayaanse boerenbeweging MAP (Movimiento Agrario y Popular).

In Paraguay breidt de teelt van Genetisch Gemanipuleerde soja op grote schaal zich steeds meer uit. Dit, omdat de vraag vanuit de Europese veevoer- en agrobrandstofsector blijft toenemen. Gilda Roa werpt een licht op wat dit betekent voor de inwoners op het platteland wanneer eenmaal soja oprukt: vervuiling, intoxicaties, armoede en migratie. Gilda's organisatie, de MAP, organiseerde zich om toch een toekomst op het platteland te proberen veiligstellen. Hoewel ze hun eigen overleven trachten te beschermen, kregen verschillende gemeenschappen van de MAP te maken met gewelddadige ontruimingen en in toenemende mate met de criminalisering van hun strijd.

Gilda zal bijgevolg duidelijk maken welk gevaar agrobrandstoffen voor hun betekent. Wat de perspectieven van de MAP hierover zijn en wat zij zelf willen voor hun volk en eigen toekomst. Kort zal ze eveneens toelichten welke mogelijheden en risico's de net verkozen linkse president Lugo biedt.

Verder zullen verschillende filmfragmenten de gevolgen van bestrijdingsmiddelen, militarisering en verzet via landbezetting, visueel belichten.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25