Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

maandag 22 december 2008 - 20u15
(film) The Fog of War (Errol Morris, 2003)
Robert S. McNamara was jarenlang een machtige speler in de Amerikaanse buitenlandse politiek. McNamara heeft zo ongeveer alle rollen die er te verdelen zijn in de politieke arena wel vervuld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht hij als officier, gedurende de Cubacrisis en de escalatie van de Vietnamoorlog was hij minister van Defensie, later werd hij hoofd van de Wereldbank. Inmiddels is hij 87 jaar. Nog steeds helder van geest kijkt hij op zijn manier gewetensvol terug op zijn veelbewogen politieke leven.

De documentaire 'The Fog of War' heeft als ondertitel 'The Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara' en werd geregisseerd door de geronommeerde cineast Erol Morris. De film is opgebouwd uit een selectie van meer dan 20 uur aan interviews die Morris had met Robert McNamara, afgewisseld met historische beelden. 'The Fog of War' won in 2004 de Oscar voor Beste Documentaire.

Fascinerende en verontrustende blik in het militaristische denken.
->  http://www.cinema.nl/artikelen/2165679/wonderlijk-tegenstrijdig
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25