Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zaterdag 16 april 2011 - 13u
[A-boekenbeurs] Duurzaam op papier - Documentaire
-  Lecluyse en Broers
We leven in een wereld van papier. Om de papierhonger van het noorden te stillen worden in landen als Zuid-Afrika, Thailand en Brazilië gigantische plantages van snelgroeiende bomen aangeplant. Vaak gebeurt dit ondanks
lokaal protest van de samenleving, NGO's en inheemse gemeenschappen die met de sociale en ecologische ravage geconfronteerd worden.

Het FSC duurzaamheidslabel werd in het leven geroepen om wanpraktijken in bossen tegen te gaan en verantwoord bosbeheer te promoten. Maar wat als blijkt dat bedrijven die in conflict zijn met landloze boeren en inheemse gemeenschappen toch dit geprezen FSC label krijgen?

An-Katrien Lecluyse en Leo Broers filmden in Brazilië het verhaal van Veracel, de papierpulpfabriek die FSC nooit had mogen certificeren. Gevolgd door een nabespreking en discussie!

Lezing op de Alternatieve Boekenbeurs 2011 in de Centrale te Gent.
meer info: www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25