Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

vrijdag 09 maart 2012 - 20u15
Anarchist onder de indignados. Peter Gelderloos over anarchistis
-  Peter Gelderloos
2011 was een turbulent jaar. Niet alleen de Arabische wereld kreeg een warme lente, maar ook in het Westen braken sociale onlusten uit. Terwijl de crisis zich verder doorzette, nam ook de verontwaardiging toe. De Verenigde Staten hebben hun Occupy beweging, Spanje zijn indignados.
Peter Gelderloos is niet alleen verontwaardigd, hij is ook anarchist en nam deel aan de pleinbezettingen in Barcelona, voorjaar 2011. Aan de vooravond van de alternatieve boekenbeurs komt hij ons vertellen over zijn ervaringen tijdens de "Spaanse revolutie" van 2011. Hij vertelt over de moeilijkheden om als anarchist op een betekenisvolle manier deel te nemen aan het gebeuren, maar ook over de noodzaak van anarchistisch "interveniëren" in een gebeuren waar heel wat groepen een verborgen agenda hadden. Een verslag van een woelige periode, waarin anarchistische theorie en praktijk naadloos in elkaar overvloeien. Peter heeft voor zichzelf alvast lessen getrokken uit zijn ervaring in Barcelona, voor ons is het ongetwijfeld voer voor debat.
Peter Gelderloos is auteur van onder meer "How Nonviolence Protects the State" en "Anarchy Works".
(Een activiteit van AK Gent, De Vrije Bond en Infomania.)
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25