Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

vrijdag 17 augustus 2012 - 20u15
WAR STARTS HERE - actiekamp
In Altmark, Duitsland, bevindt zich één van de knooppunten van oorlogsvoorbereiding: GÜZ, Gefechtsübungszentrum (centrum voor gevechtstraining). Alle Duitse soldaten trainen er voor ze worden ingezet in de oorlog in Afghanistan of andere interventies. Maar ook eenheden van andere NAVO- en EU-landen komen er oefenen. Zo gingen Belgische militairen er trainen voor ze deel uitmaakten van de EU Battle Group.

Momenteel wordt er een stad nagebouwd, met 500 gebouwen, straten, een luchthaven en een metrostelstel, om specifiek te trainen op opstandbestrijding in stedelijk gebied.

Van 12 tot 17 september zetten antimilitaristische groepen er een actiekamp op. Activisten uit heel Europa komen er samen om na te denken over acties en strategieën tegen oorlogsvoorbereidingen en plannen vanuit het kamp acties om de werking van het GÜZ te verstoren.

Eén van de organisatoren komt toelichting geven: hoe zien Europese legers opstandbestrijding en op welk soort operaties bereiden ze zich voor? Welke rol ziet de NAVO voor zichzelf weggelegd? Wat is de bedoeling van het actiekamp?

organisatie: Infomania ism Vredesactie
->  http://www.warstartsherecamp.org
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25