Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

maandag 15 oktober 2012 - 20u00
De Syrische opstand: tussen hamer en aambeeld
-  Bart Peeters en Saraa Saleh
Wat is er in godsnaam aan de hand in Syrië? Als we Al Jazeera moeten geloven dan zal de Syrische revolutie elk moment zegevieren. Kijken we naar Al Manar TV dan zit het Assad-regime nog stevig in het zadel. Bart Peeters en Saraa Saleh proberen wat duidelijkheid te scheppen.

Bart Peeters werkte gedurende drie jaar als journalist en onderzoeker in de regio en schreef het hoofdstuk over Syrië voor het nieuwe boek van Sami Zemni over de Arabische Lente. Hij zal een algemene schets geven van de gebeurtenissen en hun implicaties voor het Syrische volk, zijn nabije en verdere buren en het geostrategische evenwicht in de regio en ver daarbuiten.

Saraa Saleh is een Syrische die in Belgie woont en regelmatig terugkeert naar haar familie in haar geboorteland. Deze zomer had dat meer voeten in aarde dan gewoonlijk. Ze brengt verslag uit van de obstakels tijdens haar reis, de actuele situatie en atmosfeer in het land en de visie van binnenuit.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25