Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


Programma
Startpagina

maandag 10 december 2012 - 20u15
Militair embargo Israël
-  Ludo De Brabander, Vrede vzw
Gaza was onlangs opnieuw het toneel van brutaal geweld. De kans is groot dat bij de aanval op Gaza militaire technologie en wapensystemen werden ingezet afkomstig uit Europa of BelgiŽ. De EU-lidstaten leverden tussen 2003 en 2010 voor 1,2 miljard euro aan vergunningen voor wapenleveringen aan IsraŽl. BelgiŽ staat in de lijst van Europese leveranciers op de 6de plaats, met 25 miljoen euro. IsraŽlische defensiebedrijven incasseren daarnaast nog miljoenen euroís onderzoeksgeld door hun participatie aan Europese projecten waarin ze samenwerken met Europese bedrijven en instellingen, waaronder ook een aantal Belgische universiteiten.

Vrede vzw wil dat er een einde komt aan de voorkeursbehandeling waarvan IsraŽl geniet en pleit voor een militair embargo tegen IsraŽl om de IsraŽlische staat er toe te bewegen het internationaal en humanitair recht te respecteren. Ludo De Brabander (Midden-Oosten-kenner van Vrede vzw) licht de militaire banden tussen Europa, en meer specifiek BelgiŽ, en IsraŽl toe en introduceert de campagne voor het militair embargo.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania ∑ Sparrestraat 1a, 9000 Gent ∑ Tel: 09/227.18.25