Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


Programma
Startpagina

THEMA:  Gemene/publieke ruimte en Stadsleefbaarheid
Dit jaar werkt het Anarchistisch Centrum voor de eerste maal met een jaarthema ("gemene/publieke ruimte en stadsleefbaarheid") om dieper te kunnen ingaan op een item zonder afhankelijk te zijn van de periodieke actualiteitswaarde. Het is de bedoeling dat dit thema enerzijds inhoudelijk zal worden uitgewerkt en dat er anderzijds een aantal concrete acties zullen worden aan gekoppeld. Ter inleiding organiseert INFOMANIA alvast de hier aangekondigde lezingenreeks.
maandag 29 april 2002 - 20u15
Het Palestijns-Israelisch Conflict
-  Wim De Neuter (redactie Oxfam-nieuws)
Het Palestijns-IsraŽlisch conflict is in wezen een kolonisatieprobleem. Bondig samengevat zijn de Palestijnen het slachtoffer van een succesvolle zionistische beweging die tot vandaag de grondslag vormt voor het IsraŽlisch beleid. Een duurzame politieke oplossing veronderstelt dan ook de afschaffing van dit zionisme. Doch zolang de anti-kolonialistische en anti-racistische krachten binnen de IsraŽlische maatschappij marginaal blijven en zolang het Westen IsraŽl op een kritiekloze manier blijft beschouwen als zijn hulpkracht in het Midden-Oosten, is de strijd van de Palestijnen een verloren zaak.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania ∑ Sparrestraat 1a, 9000 Gent ∑ Tel: 09/227.18.25