Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Gemene/publieke ruimte en Stadsleefbaarheid
Dit jaar werkt het Anarchistisch Centrum voor de eerste maal met een jaarthema ("gemene/publieke ruimte en stadsleefbaarheid") om dieper te kunnen ingaan op een item zonder afhankelijk te zijn van de periodieke actualiteitswaarde. Het is de bedoeling dat dit thema enerzijds inhoudelijk zal worden uitgewerkt en dat er anderzijds een aantal concrete acties zullen worden aan gekoppeld. Ter inleiding organiseert INFOMANIA alvast de hier aangekondigde lezingenreeks.
maandag 22 april 2002 - 20u15
Vluchtelingen Aktie Komitee
Geïnspireerd door akties van het 'collectif anti-expulsion' in Parijs trekken enkele tientallen jongeren vanaf mei 1998 naar de nationale luchthaven in Brussel, telkens ze op de hoogte zijn van repatriëringen van vluchtelingen of migranten, met het expliciete doel om de repatriëring te doen mislukken. Een nieuwe vorm van verzet is geboren, die de agenda van het migratiebeleid in de tweede jaarhelft van 1998 zal doorkruisen en beheersen. Terwijl het 'collectif contre les expulsions', in tegenstelling tot zijn Parijse zusterorganisatie, bijwijlen van de aardbol lijkt verdwenen, lijkt de boze geest van het collectif nog rond te waren. Enkele geheugenflitsen van een participerende observator.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25