Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  anarchisme special
Na 10 jaar durft infomania er mee op de proppen te komen: een ANARCHISME SPECIAL: twee maanden focus op dat wat onterecht als gekend verondersteld wordt en al te vaak stilzwijgend in het midden drijft. Geen verkondiging van anarchistische zekerheden maar een aanbod dat hopelijk massa's inspiratie zal bieden aan al wie zich reeds door anarchistische ideeën liet verleiden of voor wie daartoe bereid is.
maandag 28 november 2005 - 20u15
anarchistische staatsopvatting
-  Francis Faes
Anarchisten verwerpen van oudsher de burgerlijke staat omdat zij deze ervaren als een machtsstaat die gebaseerd is op geweld en onderdrukking. In de plaats daarvan ijveren zij voor een samenlevingsopbouw van onderaf. Vanavond staan we hierbij stil. Als invalshoek gebruiken we een opiniestuk van Dirk Verhofstadt (kernlid van de denktank Liberales) in 'De Morgen' van 12 september 2005. (zie www.liberales.be onder 'columns': "Het gevaar van een gebrek aan staat") Hierin verzet de auteur zich tegen de idee van de 'minimal state' van neoliberalen en libertariërs en pleit hij voor een 'goed georganiseerde staat'.
Waar staan anarchisten in dergelijk debat?


->  http://www.liberales.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25