Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  zwarte maandagen
maandag 27 november 2006 - 20u15
Gebroken wit: een andere kijk op racisme
-  Judith Perneel en Sara S'Jegers (Next Genderation)
Racisme is vandaag structureel aanwezig in onze samenleving. In het Nextgenderation-project 'gebroken wit' gaan we er van uit dat er een andere antiracistische strategie nodig is dan degenen die vandaag in België gehanteerd worden. Witte mensen zien racisme immers slechts als iets wat anderen benadeelt, zonder oog te hebben voor een cruciaal aspect dat daar automatisch mee verbonden is: het feit dat racisme witte mensen bevoordeelt. Dat inzicht - het feit dat witte mensen voordelen, 'witte privileges', halen uit racisme - is het centrale idee in deze workshop.
Zowel racisme, antiracistische stategieën, als de rol van onszelf als witte mensen hierin worden in deze workshop in een nieuw daglicht geplaatst. We gaan aan de slag om deze veelal onzichtbare structuren en privileges in de samenleving, maar vooral onszelf en onze (machts)positie daarin, aan een kritisch zelfonderzoek te onderwerpen.

->  http://www.gebrokenwit.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25