Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Militarisering
maandag 05 november 2007 - 20u15
Afghanistan - regionale en internationale achtergronden
-  Bruno De Cordier, Conflict Research Group, UGent
Op 11 september 2001 boorden twee gekaapte vliegtuigen zich in de Twin Towers. De "war on terror begon". Nog geen maand later bombardeerden de VS en Groot-Brittannië militaire stellingen van de Taliban en trainingskampen van Al Qaeda in Afghanistan. Sinds 2006 zijn ook Belgische soldaten actief in de NAVO-missie. Nu, zes jaar later, lijkt de oorlog in Afghanistan op een ramp uit te draaien. Het land ligt in puin, en de publieke steun in het westen smelt weg. Het onderscheid tussen "reconstructie" en open oorlog blijkt een illusoire constructie. De nieuwe taliban zijn in opmars. Bruno De Cordier is net terug uit Afghanistan. Hij schetst de regionale achtergronden en internationale context van de huidige situatie in het land. Hoe is het zo ver kunnen komen?
De Cordier werkte jaren in Centraal-Azië voor de VN en is nu onderzoeker bij de Conflict Research Group aan de Universiteit Gent.

Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25