Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Militarisering
maandag 12 november 2007 - 20u15
Militarisering en actieve geweldloosheid in Colombia
-  Milena, Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conc
Colombia is diep getekend en getraumatiseerd door het aanslepende gewapende conflict tussen regering, guerilla en paramilitairen. De samenleving is verregaand gemilitariseerd, de bevolking zit geprangd tussen het regeringsleger en gewapende groepen.
'Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia' (ACOOC) is een jongerengroep uit Bogotá die opkomt voor geweldloosheid en gewetensvrijheid. Zij bieden weerstand tegen de rekrutering van jongeren door de verschillende gewapende groepen in Colombia. Tegen de militarisering in bieden zij sociale en economische alternatieven en juridische ondersteuning.
In het kader van de opbouw van een internationaal solidariteitsnetwerk is Milena van ACOOC op sprekerstoer door Europa. Zij getuigt over militarisering, actieve geweldloosheid en gewetensbezwaarden in Colombia. Welke realiteiten gaan er achter het conflict schuil? Welke impact heeft het conflict op de Colombiaanse samenleving? Hoe gaan antimilitaristen om met de dagelijkse rekrutering door het reguliere leger, guerilla en paramilitairen?

Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25