Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Ecologie en technologie
maandag 19 november 2007 - 20u15
Gentech: wie maakt de dienst uit op ons bord?
-  A SEED, Nederland
Al enkele jaren komen producten van genetisch gemanipuleerde soja en maďs in onze voedselketen voor, voornamelijk als veevoer. Commerciële teelt vindt hier nog niet plaats, maar de Belgische overheid is druk bezig met de voorbereidingen omdat ze denkt dat biotechnologie landbouw duurzamer kan maken. Tegelijkertijd is er veel weerstand in de samenleving tegen deze controversiële ontwikkelingen in de geďndustrialiseerde landbouw. In België kunnen mogelijke risico's voor de biologische landbouw, het milieu en de gezondheid ontstaan, maar elders in de wereld zijn de gevolgen al praktijk: besmetting van gentechvrije landbouw, gentech-sojateelt waar de eigenlijke boerenbevolking voor verjaagd wordt, multinationals die boeren in de tang nemen. Dit roept de vraag op: wie bepaalt nu eigenlijk nog wat we op ons bord krijgen?
Met fragmenten uit The Future of Food en andere docu's, uitleg over de stand van zaken in België en Nederland en discussie over het hoe en waarom. Ook verzet komt aan de orde: de Gentechvrije Zone-beweging en andere vormen van protest.
->  www.aseed.net
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25