Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Hedendaags feminisme
FAB – Feministische Actiebende, een nieuwe Gentse feministische groep – organiseert bij Infomania en reeks lezingen, films en discussies over feminisme.
maandag 10 november 2008 - 20u15
"Beperkt houdbaar"
-  film + discussie
“Beperkt Houdbaar” is een erg toegankelijke en verfrissende documentaire van Sunny Bergman, een Nederlanse filosofe. De documentaire is een filmische zoektocht door een wereld waar vrouwen na hun 35ste niet langer houdbaar zijn. De cosmetische industrie vaart er wel bij en laat niet na Bergman en andere vrouwen te wijzen op hun tekortkomingen. Van kraaienpootjes tot schaamlippen, van hangborsten tot ‘zadeltassen’. Overal laat Bergman zich aan een kritische blik onderwerpen door plastische chirurgen, die graag het mes in haar zouden willen zetten. Ook gaat ze verhaal halen bij glossy's als de Cosmopolitan. Waarom schenken ze zoveel aandacht aan het uiterlijk, terwijl ze ook prediken dat vrouwen zelfstandig en vrijgevochten moeten zijn? Of is dat geen tegenstelling?
“Beperkt houdbaar” is een intrigerend en shockerend verhaal over media, schoonheidsidealen en chirurgen die grof geld verdienen. Aansluitend is er discussie over hoe de strijd tegen een dergelijke industrie kan worden aangepakt.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25