Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Stad en macht
De stad als inzet van strijd. Marketeers, politici en projectontwikkelaars, bewoners en belangengroepen vechten om de stad. De stad is ook zelf een strijdtoneel: de stad weerspiegelt machtsverhoudingen; stedelijk beleid en ruimtelijke ordening houden ze in stand, versterken of ontwrichten ze. Stedelijke infrastructuur kan tenslotte ook zelf een wapen worden. Stadslucht maakt vrij?
dinsdag 23 juni 2009 - 20u15
De toekomst van de Gentse stadsontwikkeling
-  Stijn Oosterlynck (KUL)
'Bruggen naar Rabot', 'Zuurstof voor de Brugse Poort', de vernieuwing van Dok-Noord, de plannen met de Vrijdagsmarkt, herinrichting van de Korenmarkt,... Gent gaat Antwerpen achterna als werf van de eeuw.

Heeft de stad intussen lering getrokken uit bemerkingen van bewoners en buurtcomités op grootschalige stadsvernieuwingsprojecten in het verleden? Of hebben private geldschieters haar beslissingsmacht nog meer aan banden gelegd? Een blik op de toekomst van onze stadsontwikkeling.

Stijn Oosterlynck doet onderzoek aan het Departement Architectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening van de KU Leuven.
->  http://www.tiens-tiens.org
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25