Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Integratiehysterie?
De manier waarop vandaag over migratie en 'integratie' gesproken en gedacht wordt, weerspiegelt hoe we met onszelf in de knoop liggen. Rechtse rakkers nemen het op voor onderdrukte moslima's. Van de weeromstuit nemen (niet meer zo) progressieven en (al lang niet meer) linksen onder het motto 'het moet eindelijk maar 's gezegd worden' een rechts en culturalistisch discours over. Tegelijk is 'de islam' niet meer uit het nieuws weg te slaan. Om 'de ander' te begrijpen gaan we 'op weg naar Mekka'. Welke mechanismen gaan er schuil achter de mediafascinatie voor 'de islam' en 'de andere'? Welk beleid voeren overheden en met welke bedoelingen? Hoe staan wij tegenover de samenlevingsproblemen, die vandaag als 'integratieproblemen' benoemd worden?
maandag 07 december 2009 - 20u15
Wij en de islam
-  Ico Maly (Kif Kif)
Wat er de laatste jaren niet allemaal gezegd en geschreven wordt over ‘de’ islam en ‘de’ moslims... Botsende beschavingen, burkini’s, halalvlees en jihad: kan u de extra bijlagen, boeken, films, en series nog bijhouden? Ico Maly is hoofdredacteur van Kif Kif Mediawatch en auteur van het onlangs verschenen "De beschavingsmachine. Wij en de islam". Hij duidt deze fascinatie voor ‘de islam’ als een politiek-ideologisch verhaal en legt het waarom en de consequenties ervan bloot.
->  http://www.kifkif.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25