Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  QUEER ? !
Queer [kwIr] 1. vreemd, zonderling, gek, raar 2. homoseksueel, dronken Bewegingen die ijveren voor zelfontplooiing en emancipatie, dienen aandacht te besteden aan diversiteit. Maatschappelijke krachten beperken al te vaak de ontplooiingsmogelijkheden van individuen en het opdringen van normen is in die zin voor discussie vatbaar. In dit Infomaniablok willen we wat dieper ingaan op seksualiteit. Een rode draad die doorheen de vier volgende maandagavonden zal lopen, is het verband tussen seksualiteit en bevrijding. Hoe relateer je een beweging die diversiteit belangrijk vindt, aan een geëmancipeerde visie op seksualiteit? We starten met een uiteenzetting over de kijk van de maatschappij op seksualiteit door de eeuwen heen, om vervolgens te belanden bij economische en politieke aspecten van seksualiteit. Daarna volgt een lezing die man-vrouw-verhoudingen door een kritische bril bekijkt, waarna we eindigen met een workshop die de link tussen dit alles legt, het begrip ‘queer’ verder ontwikkelt, en een fundamentele kritiek op de seksuele en relationele normaliteit brengt.
maandag 25 november 2002 - 20u15
De globalisering van seksualiteit
-  Anke Hintjens (Federatie Werkgroepen Homoseksualiteit)
Wat is het meest pervers? Seks of het kapitalisme? Of perverteert het kapitalisme onze seksualiteitsbeleving? Kunnen we onze (intieme) relaties vrijwaren van waarden en normen die door het economische systeem gepropageerd worden? We bekijken de invloed van marktmechanismen en politiek op seksualiteitsbeleving. Verder leidt de uitdrukking van alle menselijke verhoudingen in geld tot het perverteren van die menselijke relaties zelf. Zijn we voor ongebreidelde vrije seksualiteitsbeleving of worden we puriteins, of ??? De rol van het gezin als al dan niet afbrokkelende hoeksteen van de maatschappij wordt belicht. We werpen tevens een licht op de consumptie van seksualiteit. Hierover spreekt tot u Anke Hintjens, woordvoerster van FWH en in haar vrije tijd polymorf pervers.

Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25