Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  QUEER ? !
Queer [kwIr] 1. vreemd, zonderling, gek, raar 2. homoseksueel, dronken Bewegingen die ijveren voor zelfontplooiing en emancipatie, dienen aandacht te besteden aan diversiteit. Maatschappelijke krachten beperken al te vaak de ontplooiingsmogelijkheden van individuen en het opdringen van normen is in die zin voor discussie vatbaar. In dit Infomaniablok willen we wat dieper ingaan op seksualiteit. Een rode draad die doorheen de vier volgende maandagavonden zal lopen, is het verband tussen seksualiteit en bevrijding. Hoe relateer je een beweging die diversiteit belangrijk vindt, aan een geëmancipeerde visie op seksualiteit? We starten met een uiteenzetting over de kijk van de maatschappij op seksualiteit door de eeuwen heen, om vervolgens te belanden bij economische en politieke aspecten van seksualiteit. Daarna volgt een lezing die man-vrouw-verhoudingen door een kritische bril bekijkt, waarna we eindigen met een workshop die de link tussen dit alles legt, het begrip ‘queer’ verder ontwikkelt, en een fundamentele kritiek op de seksuele en relationele normaliteit brengt.
maandag 02 december 2002 - 20u15
Feminisme en haar queer strategieën
-  Sarah Bracke (vrouwenstudies univ. Utrecht)
Feminisme maakt al lang van het persoonlijke, van man-vrouw-verhoudingen en van seksualiteit een politieke zaak. En ondertussen heeft het ook de sekse 'queer' gemaakt. Deze avond staat een feministische kijk centraal op machtsongelijkheden en verschil, op sekse en seksualiteit. Een tegengif tegen neoliberale tendenzen die gevestigde sekseverschillen opnieuw als een natuurlijk of persoonlijk iets wil voorstellen.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25