Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Kraak, antikraak en huisvesting
Enkele maanden geleden stemde de Gentse gemeenteraad in met een nieuw proactief antikraakbeleid. Antikraakbedrijven als Lancelot, Camelot of Entrakt zullen binnenkort het leegstaande patrimonium van de stad, het OCMW en het Stadsontwikkelingsbedrijf beschermen tegen ongewenste bezoekers. Antikraak waaide over uit Nederland en wordt gepromoot als een jong, flexibel en cool woonavontuur. Antikraak staat mensen toe om leegstaande gebouwen tijdelijk en voor een lage prijs te bewonen, tot de panden een nieuwe bestemming krijgen. Het lijkt een win-winsituatie: de eigenaar blijft gevrijwaard van krakers en mensen kunnen goedkoop wonen. Tijdens deze vijfdelige Infomania-reeks willen we uitspitten wat de ideologische fundamenten zijn van antikraak en, belangrijker nog, wat de sociale gevolgen zijn voor de armste en meest kwetsbare groepen in onze stad. Is antikraak de richting die we uit willen met het woonbeleid van onze stad? Of zijn er meer creatieve en sociale alternatieven?
maandag 13 december 2010 - 20u
debat: wonen is een recht
-  christophe peeters en tom balthazar
LET OP! BIJ DE VIEZE GASTEN, NIET IN HET ASSEZ!

Ter afsluiting van de Infomania-reeks rond 'kraak, antikraak en huivesting' organiseert Infomania samen met Samenlevingsopbouw Gent, het Kraakoverleg, TiensTiens en Victoria Deluxe een groot politiek debat over 'Wonen is een recht!'.
Een aantal Gentse grassroots activisten, middenvelders en academici gaan het debat aan met Christophe Peeters (schepen van Logistic Management) en Tom Balthazar (schepen van Huivesting) over de volgende thema's:
- Betaalbaarheid van wonen
- Exclusie van kwetsbare groepen op de woonmarkt
- Antikraak en kraak

Het debat gaat van start om 20u Bij de Vieze Gasten!
Wij doen een warme oproep om massaal aanwezig te zijn!
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25