Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs
Niet in het Assez maar in de Centrale, Kraankinderstraat 2 te Gent. Op 10 maart
zaterdag 10 maart 2012 - 11u
Sociaal treffen van de Vrije Bond
De Vrije Bond is een anarchistische zelf-organisatie die haar wortels in het Nederland van begin de jaren '90 heeft. Sinds het Anarchistisch Kollektief (AK) zich vorig jaar aansloot, is er voor het eerst een actieve kern in ons land. Sindsdien zijn er niet alleen acties en activiteiten namens de Vrije Bond georganiseerd, de groep nam ook actief deel in verschillende publieke manifestaties. De lokale groep gaf het voorbije jaar enkele gelegenheidskranten uit en staat mee in voor de verspreiding van Buiten de Orde, het officiële blad van de Vrije Bond.

Naast de toegenomen zichtbaarheid op tal van activiteiten, speelt ook de voortdurende crisis in de kaarten van de organisatie. Het blijft immers wachten op een geloofwaardig antwoord op de sociale afbraak van rechts. Inderdaad, sinds enige tijd lijkt ook de interesse in het anarchisme opnieuw in opmars. Tal van reacties tegen de crisis, zoals initiatieven als Occupy, verraden - hoe verkapt soms ook - een anarchistische aspiratie. In Nederland organiseerde de Vrije Bond reeds een crisisoverleg. Maar is praten wel voldoende? Kan een dergelijk kleine groep wel voldoende inspelen op de onvrede die leeft? Redenen genoeg om de koppen eens samen te steken.

Daarom organiseert de Vrije Bond een sociaal treffen. We nodigen alle leden en geïnteresseerden uit voor een babbel en om nader kennis te maken. We beginnen met een kleine introductie. Daarin kijken we onder meer terug op de voorbije activiteiten waaraan we als Vrije Bond deelnamen en presenteren een overzicht van onze publicaties. Voor zij die al lid zijn een gelegenheid om met elkaar kennis te maken, voor anderen een uitgelezen kans om de Vrije Bond eens van naderbij te leren kennen.

Een lezing op de Alternatieve Boekenbeurs in de Centrale te Gent. Voor meer info kan je terecht op www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25