Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs
Niet in het Assez maar in de Centrale, Kraankinderstraat 2 te Gent. Op 10 maart
zaterdag 10 maart 2012 - 12u
Boekvoorstelling 'De enige en zijn eigendom' van Max Stirner
Toen De enige en zijn eigendom verscheen, liet het boek niemand ongemoeid; iedereen sprak er óf schande óf lof over. De inhoud van het boek? Een genadeloze jacht op elke idee die ons overstijgt en zichzelf absolute of goddelijke pretenties aanmeet. Een genadeloze, maar vooral niet aflatende klopjacht. Want waar het atheïsme zich tevreden stelt met de moord op de hemelse godsfiguur, wijst Stirner er ons op dat de godsfiguur heropleeft in allerlei aardse vormen. De abstracte gemeenschappen van staat, maatschappij en mensheid zijn niet minder geloofsgemeenschappen, die ons tot zondaars (misdadigers, onmensen) en goede christenen (voortreffelijke burgers) bombarderen. Maar wanneer we in opstand komen spatten die gemeenschappen als zeepbellen uit elkaar. Dan komt er ruimte vrij voor verenigingen waarin onze enigheid, onze uniciteit en niet onze middelmatigheid centraal staan.

We werpen een blik op de inhoud van het boek en gaan na op welke manier het een reisgids kan zijn voor een opstandig en authentiek levensproject.

Een lezing op de Alternatieve Boekenbeurs in de Centrale te Gent. Voor meer info kan je terecht op www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25