Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Fade X: invloed van genotsmiddelen op de samenleving
Fade X is een collectief dat wil nadenken en discussiëren over het gebruik en de invloed van genotsmiddelen op de samenleving en onze beweging. Te vaak stompen ze geëngageerde zielen af of immobiliseren ze onze acties. Op welke manier kunnen ze ons tot slaaf maken en hoe kunnen we dat tegengaan?
dinsdag 20 maart 2012 - 20u15
Psycho-farmaceutica : waar eindigt de wetenschap?
Psycho-farmaceutica, ofwel geneesmiddelen die inwerken op de psychologie, zijn alomtegenwoordig. Onze ouderen krijgen antidepressiva en antipsychotica in het rusthuis, onze kinderen krijgen stimulantia zoals ritaline om niet uit de band te springen op school. Als je het zo stelt, klinkt het allemaal heel akelig, maar de medische wereld verzekert ons dat medisch onderzoek aantoont dat de baten voor de patienten groter zijn dan de risico's. Maar hoe werkt dat medisch onderzoek? En is het wel zo wetenschappelijk als de grote farmabedrijven beweren?
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25