Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Fade X: invloed van genotsmiddelen op de samenleving
Fade X is een collectief dat wil nadenken en discussiëren over het gebruik en de invloed van genotsmiddelen op de samenleving en onze beweging. Te vaak stompen ze geëngageerde zielen af of immobiliseren ze onze acties. Op welke manier kunnen ze ons tot slaaf maken en hoe kunnen we dat tegengaan?
dinsdag 24 april 2012 - 20u15
Film: The Tobacco Trap Cycle of Poverty + Deadly Persuasion: The
Vandaag vertonen we twee documentaires. The Tobacco Trap Cycle of Poverty is een korte (15min) Aziatische docu over wat tabak veroorzaakt in alle stadia van het productieproces. Van massale ontbossing, bodemuitputting, pesticidegebruik met gezondheidsproblemen voor de werkers, tot kinderarbeid, lage lonen en de meest gekende: gezondheidsproblemen van het al dan niet passief consumeren.

Deadly Persuasion probeert een beeld te geven hoe reclame voor tabak en alcohol werkt. Vooral bij reclame voor tabak wordt vaak het beeld geschept van de rebel, de sigaret die je vrijheid verschaft. Terwijl het je uiteraard vooral afhankelijk maakt van een industrie. Reclame voor alcohol promoot vaak seksistisch of ander onverantwoord gedrag. Beide industrieën recupereren ook emancipatorische strijden door bv de sigaret voor vrouwen als feministische overwinning te presenteren, of reclame te maken voor alcohol op gay prides.

Achteraf is nog discussie mogelijk.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25