Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Aboekenbeurs 2013
12e Alternatieve boekenbeurs Gent. In de Centrale, Kraankinderstraat 2 te Gent. Meer info: www.aboekenbeurs.be of aboekenbeurs@yahoo.com
zaterdag 02 maart 2013 - 17u
De mythe van de groene economie
-  Matthias Lievens
De klok tikt ongenadig: het klimaat verandert. We moeten, zo krijgen we te horen, samenwerken: allemaal samen tegen CO2. Steeds meer ngo’s, bedrijven en politieke partijen vinden elkaar rond de slogan van de ‘groene economie’. Of spreken we beter over ‘groen kapitalisme’?

In hun laatste boek ontrafelen Anneleen Kenis en Matthias Lievens de mythe van de groene economie in al haar dimensies: van emissiehandel tot duurzaam consumeren, van bevolkingscontrole tot technologisch optimisme. Maar het tekent ook een aantal krachtlijnen uit voor een alternatief. De transitie naar een duurzame toekomst kan niet zonder diepgaande maatschappijverandering, stellen de auteurs. En zo’n verandering vraagt precies meer sociale gelijkheid, meer democratie en minder markt.

Tegelijk werpt het boek vragen op over prioriteiten en strategie van sociale en ecologische bewegingen. Hoe zijn ecologische en sociale strijd met elkaar te verbinden? Welke rol kunnen vakbonden daarin spelen? Wat met regulering en ingrijpen door de overheid? Welke plaats zien we voor individuele verantwoordelijkheid en verandering?

Matthias Lievens stelt de hoofdlijnen van het boek voor en gaat vervolgens in gesprek en discussie met mensen uit milieu- en klimaatbewegingen.
->  http://www.demythevandegroeneeconomie.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25