Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Wooncrisis
Infomania buigt zich over de wooncrisis. Wat is de impact van stadsvernieuwingsprojecten? Welk huisvestingsbeleid wordt vandaag gevoerd? En hoe voeren we actie en campagne voor het recht op wonen?
maandag 18 november 2013 - 20u15
Gentrificatie als strategie van stadsvernieuwing
-  Bart van Bouchaute
Het Gentse stadsbestuur voert een actief beleid van stadsvernieuwing in de 19de eeuwse gordel, denk maar aan Zuurstof voor de Brugse Poort en Bruggen naar Rabot. Met die projecten wil het stadsbestuur de nieuwe middenklasse (en hun kapitaal) aantrekken: nieuwe eigenaars knappen met eigen geld oude woningen op en uiteindelijk wordt de hele wijk er beter van.
Maar klopt dat ook? Binnen welke strategie passen deze projecten? En wat met de verdringing van kwetsbare bewoners? Bart Van Bouchaute (onderzoeker en lector bij UA en Arteveldehogeschool) kijkt kritisch naar de Gentse stadsvernieuwingsprojecten.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25