Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Wooncrisis
Infomania buigt zich over de wooncrisis. Wat is de impact van stadsvernieuwingsprojecten? Welk huisvestingsbeleid wordt vandaag gevoerd? En hoe voeren we actie en campagne voor het recht op wonen?
maandag 09 december 2013 - 20u15
Recht op wonen (van bovenaf en onderuit)
-  Pascal Debruyne
Wonen is een fundamenteel recht. In de realiteit is het echter moeilijk afdwingbaar: overheden moeten het nastreven, maar zijn niet verplicht het te garanderen. Overheden voeren een beleid gebaseerd op het verwerven van een eigen woningen en beschermen eigenaars van leegstaande gebouwen tegen krakers. Beweging Recht op Wonen voert actie in solidariteit met mensen die in een precaire woonsituatie zitten, onder meer door gebouwen te kraken.
Pascal Debruyne (onderzoeker UGent en actief in Beweging Recht op Wonen) bespreekt de spanning tussen recht op wonen en eigendomsrecht. Wat kunnen overheden doen om in te grijpen in de private woningmarkt? En hoe kunnen we van onderop het recht op wonen afdwingen en er een strijdpunt van maken?
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25