Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs 2015
De 14de editie van de Alternatieve Boekenbeurs, in De Centrale, Kraankindersstraat 2, Gent
zaterdag 18 april 2015 - 17u00
Rojava, het Koerdische experiment
-  Toon Lambrechts en Roel Pulinx
De Koerdische revolutie in Rojava spreekt tot de verbeelding. In de bloedige chaos van de Syrische burgeroorlog gaan de Koerden hun eigen weg, en timmeren er aan een vorm van democratisch zelfbestuur. Te midden van een land waar iedere hoop weggevaagd lijkt werken ze aan een politiek systeem waar de verschillende etnhische groepen zich in kunnen vinden, waar vrouwenrechten en de rechten van minderheden gerespecteerd worden en waar de bevolking inspraak heeft in het bestuur.
Hoe krijgt hun ideologie van democratisch zelfbestuur vorm? Kan het politieke experiment van de Koerden iets betekenen voor de rest van Syrië? En heeft een dergelijk systeem kans op slagen in een regio verscheurd tussen dictatoriale regimes en religieus fanatisme?
Toon Lambrechts en Roel Pulinx bezochten in 2014 en 2015 de Koerdische kantons Cizre en Kobane. Vanuit hun ervaringen ter plekke openen ze de discussie over hoe het Koerdisch experiment te begrijpen.
->  https://www.facebook.com/events/1627615024135270
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25