Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  juni-mélange
We sluiten dit Infomania-seizoen af met een drietal infoavonden die telkens gaan over actuele acties van verzet. We sarten met een avond rond het stinkend milieupotje dat Patdagach met hun bezettingsactie open maakte. Uw kennis over internettende curieuze neuze mosterdpotten kan bijgeschaafd worden op de internet- en e-mailworkshop. De laatste infoavond is er een die niet te versmaden is want dan krijgen we bezoek van Indymedia Argentinië. En omdat we het afgelopen jaar al meer dan serieus genoeg zijn geweest, gaan we de zotte toer op en sluiten we af met onze heuse ping-pong-met-karaoke fuif.
maandag 09 juni 2003 - 20u15
Milieuterreur en de bosbezetting in D'Hoppe
-  Kollektief Patdagach
Film: RTBF-reportage
Spreker: Kollektief Patdagach

Democratie en rechtstaat zijn begrippen die de dictatuur een zacht
kleurtje geven. D'Hoppe, een Waals gehucht dat zich op de taalgrens bevindt, weet ervan mee te spreken want het wordt reeds jarenlang geteisterd door de macht van het geld. Heuvels zijn er voor de zavel afgegraven en afvalbergen worden er opnieuw opgebouwd. Ook op de laatste beukenbossen van D'Hoppe heeft de afvalmaffia het oog laten vallen. Ondanks het verzet van buurtbewoners en van actiegroepen en ondanks het feit dat de zwavelwinning en het storten van afval in D'Hoppe vandaag bij wet verboden zijn, blijven die praktijken lustig druk doorgaan. D'Hoppe ligt naast Brakel (alwaar kamervoorzitter Herman Decroo burgemeester is) en in Flobecq (waar Waals minister van cultuur Rudy Demotte verkozen burgervader is). Het is steeds duidelijker dat de sociale en de milieuterreur in D'Hoppe niet enkel veroorzaakt wordt door D'Hoppes afvalbaron Marcel Fort. Politieke zwaargewichten en juridisch gefoefel maken het mogelijk dat een wonderlijk stuk natuur van de kaart geveegd wordt. Het kollektief Foert-Fourte en de bosbezetters van Patdagach strijden dagelijks voor de redding van D'Hoppe. Beide groepen gunnen u op 9 juni met woord en beeld een blik op de hel van D'Hoppe.


Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25