Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/index/connect.php on line 16
TEST: id= 38 Oproep anarchistisch blok op GATS-betoging!
GROUPES/GROEPEN
A voix autre (fr)
ABC (nl)
AC (nl)
AK (nl)
Alcahel (nl)
Anarchistische Bond (nl)
anarchy is order (nl)
Catholic worker (nl)
Centre Libertaire (fr)
De NAR (nl)
De Noodzaak (nl)
FAM (nl)
Ici & Maintenant (fr)
Infomania (nl)
Infotheek (nl)
Kokkerellen (nl)
Queerilla (nl)
Skwattus Dei (nl)
Uitgezonderd (nl)
VAK (nl)
Voko (nl)
Zwart & Rood (nl)
 
FORUM
F.L.I.
 
HOME | LINKS | ARCHIVES/ARCHIEF | PUBLISH | CONTACT 21-05-2022
03-02-2003

Oproep anarchistisch blok op GATS-betoging!

Stop the GATS Attack op 9 februari!

De GATS is een regelrechte aanval op het hart van onze samenleving. Geen enkele sector, geen enkele openbare dienst, geen enkele sociale verworvenheid is nog veilig. Wat de sociale en syndicale strijd in 100 jaar heeft opgebouwd, wordt nu in 10 jaar afgebroken!

De GATS zal het leven van iedereen, en vooral van de zwakkeren hier en elders, ingrijpend veranderen. Van geboorte tot dood, de ziekenhuizen, de kinderopvang, de scholen, de gezondheidszorg, water en energie, de arbeids- en milieuwetgeving, het openbaar vervoer, werklozenuitkeringen, pensioenen en rusthuizen,... alles wordt geofferd aan het neoliberale gouden kalf!

We hebben niet langer het recht op sociale instellingen, gebaseerd op solidariteit en herverdeling. Vanaf nu wordt alles overgelaten aan de wetten van de zogezegd vrije markt. De bende fantasten, zakkenvullers en betweters die de macht hebben, denken dat ze zomaar een sociale uitverkoop kunnen houden! Sorry jongens, de solden zijn gepasseerd en we presenteren jullie de rekening!

Het moet nu maar 's gedaan zijn met die neoliberale extremisten. Wat wij willen zijn democratische sociale instellingen in zelfbeheer, en we zullen ze hebben ook!

Daarom roepen we op voor een ANARCHISTISCH BLOK gedurende de betoging op 9 februari, en daarmee geven we een duidelijke anarchistische invulling aan de volgende zeven eisen:

Voor het recht op collectieve diensten; diensten moeten toegankelijk zijn voor iedereen, zowel in het Noorden als in het Zuiden.

Schort de onderhandelingen over de liberalisering van de collectieve diensten op en maak tijd voor het nagaan van de gevolgen van de aan de gang zijnde of geplande liberaliseringen, zowel vanuit sociaal en ecologisch standpunt als vanuit hun impact op de gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

De transparantie van en de democratische controle op de GATS-onderhandelingen moeten gegarandeerd worden, wat concreet wil zeggen dat de besproken documenten moeten openbaar worden gemaakt.

De openbare diensten UIT het toepassingsveld van de GATS, sectoren zoals onderwijs en volksgezondheid en openbare nutsvoorzieningen zoals water, communicatie, elektriciteit, basismobiliteit en veiligheid kunnen niet aan een internationale concurrentie worden onderworpen.

Het behoud van het recht voor de landen om de collectieve diensten te reguleren en openbare regelgeving uit te werken om onder meer sociale en ecologische doelstellingen en openbare gezondheidszorg te vrijwaren.

Stop de druk op de ontwikkelingslanden en het leefmilieu.

Een kwaliteitsvolle solidaire sociale bescherming voor iedereen!


Dus, afspraak op 9 februari onder de zwart(rod)e vlaggen, en dat om 14u. bij het Noordstation.


SOCIALE STRIJD VOOR EEN SOCIALE REVOLUTIE!
DIRECTE ACTIE VOOR EEN DIRECTE DEMOCRATIE!
STOP THE GATS ATTACK NOW!

> http://globalinfo.nl

AGENDA

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3
No Events presently
MORE | SUBMIT
REGULAR EVENTS
PASSE-MURAILLE
22/05/2022 - 18:00
Bruxelles
Volxkeuken (check linked agenda)
25/05/2022 - 14:00
Leuven
Chaos Cafe
25/05/2022 - 19:00
Leuven
Volxkeuken
25/05/2022 - 20:00
Gent
VOLXKEUKEN-expo- cafe
26/05/2022 - 18:00
GENT
TRANCHE D'ANAR
27/05/2022 - 21:00 => 22:30
Bruxelles
MORE | SUBMIT