Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/index/connect.php on line 16
TEST: id= 5 Solidariteitsverklaring van Geert Waegemans met gevangenen in strijd
GROUPES/GROEPEN
A voix autre (fr)
ABC (nl)
AC (nl)
AK (nl)
Alcahel (nl)
Anarchistische Bond (nl)
anarchy is order (nl)
Catholic worker (nl)
Centre Libertaire (fr)
De NAR (nl)
De Noodzaak (nl)
FAM (nl)
Ici & Maintenant (fr)
Infomania (nl)
Infotheek (nl)
Kokkerellen (nl)
Queerilla (nl)
Skwattus Dei (nl)
Uitgezonderd (nl)
VAK (nl)
Voko (nl)
Zwart & Rood (nl)
 
FORUM
F.L.I.
 
HOME | LINKS | ARCHIVES/ARCHIEF | PUBLISH | CONTACT 21-05-2022
06-09-2001 ABC-Gent: Oproep

Solidariteitsverklaring van Geert Waegemans met gevangenen in strijd

Ik ben Geert Waegemans, een politieke gevangene in BelgiŽ. Ik zit sinds 17 oktober 2000 vast voor een poging tot aanslag op een auto van de onderzoeksrechter en onder verdenking van enkele ALF-aanslagen. Aanslagen die ik bekend heb, en waarvoor ik de verantwoordelijkheid heb opgenomen.

Via kameraden buiten weet ik dat er een intensieve, internationale gevangenisstrijd aan de gang is, vooral in Turkije en Spanje en blijkbaar nu ook in de dodenkampen in Amerikkka. Ook heb ik vernomen dat er vele solidariteitsacties plaatsvinden, binnen en buiten de gevangenismuren, in Frankrijk, ItaliŽ, G.B., Nederland, BelgiŽ,...
Met deze verklaring wil ik me daarbij aansluiten: net als de anarchistische gevangenen Mark Barnsley en John Bowden zal ik deelnemen aan de voorgestelde vastenweekends aan het begin van elke maand.

Ik beschouw de strijd in de gevangenissen, tegen de isolatieregimes, als een essentiŽle en rechtvaardige strijd, gestoeld op de meest elementaire mensenrechten. Als dierenrechtenactivist wil ik hierbij duidelijk maken dat mensenrechten ook voor mij allerbelangrijkst zijn. Er zijn er die daaraan durven twijfelen. Strijd voor mensen- en dierenrechten is voor mij hetzelfde. Beiden worden onderworpen aan de wetten van het kapitalisme; mens Ťn dier worden uitgebuit, onderdrukt en opgeofferd aan de winstwaanzin. Ik hoop dat men ook aandacht en respect heeft voor dit deel van mijn strijd.

Laat het duidelijk zijn dat gevangenissen geen oplossing zijn. De groei en perfectionering van het gevangenissysteem is een teken aan de wand. In onze samenleving heerst een angstgevoel dat kunstmatig gecreŽerd en in stand gehouden wordt door de machthebbers die bang zijn voor sociale veranderingen.
De vele en massale antikapitalistische acties die de laatste jaren plaatsvinden, doen me hopen dat er veranderingen op til zijn. Maar de moord op Carlo Giuliani moet ons doen beseffen dat de strijd nog lang niet gestreden is.

Met mijn bescheiden actie wil ik mijn Spaanse, Turkse, Koerdische, Engelse, Amerikaanse,. vrienden een hart onder de riem steken, en samen met hen de strijd voortzetten voor een rechtvaardige samenleving met respect voor mens, dier en milieu. Een samenleving waar gevangenissen, die vergeetputten van de zgn. democratische maatschappij, van geen nut meer zijn.

Respect en Solidariteit,

Geert Waegemans
Begijnenstraat 42
2000 Antwerpen
BelgiŽ

AGENDA

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3
No Events presently
MORE | SUBMIT
REGULAR EVENTS
PASSE-MURAILLE
22/05/2022 - 18:00
Bruxelles
Volxkeuken (check linked agenda)
25/05/2022 - 14:00
Leuven
Chaos Cafe
25/05/2022 - 19:00
Leuven
Volxkeuken
25/05/2022 - 20:00
Gent
VOLXKEUKEN-expo- cafe
26/05/2022 - 18:00
GENT
TRANCHE D'ANAR
27/05/2022 - 21:00 => 22:30
Bruxelles
MORE | SUBMIT