Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/index/connect.php on line 16
TEST: id= 54 Antiracisme: Steun de Anarchistische Kleurlingen Conferentie!
GROUPES/GROEPEN
A voix autre (fr)
ABC (nl)
AC (nl)
AK (nl)
Alcahel (nl)
Anarchistische Bond (nl)
anarchy is order (nl)
Catholic worker (nl)
Centre Libertaire (fr)
De NAR (nl)
De Noodzaak (nl)
FAM (nl)
Ici & Maintenant (fr)
Infomania (nl)
Infotheek (nl)
Kokkerellen (nl)
Queerilla (nl)
Skwattus Dei (nl)
Uitgezonderd (nl)
VAK (nl)
Voko (nl)
Zwart & Rood (nl)
 
FORUM
F.L.I.
 
HOME | LINKS | ARCHIVES/ARCHIEF | PUBLISH | CONTACT 21-05-2022
16-08-2005 Anarchist Black Cross - Gent

Antiracisme: Steun de Anarchistische Kleurlingen Conferentie!

Antiracisme: Steun de Anarchistische Kleurlingen Conferentie!

Beste,

Van vrijdag 3 oktober tot en met zondag 5 oktober zal in Detroit, Michigan, Verenigde Staten, de ‘Anarchist People of Color Conference’ doorgaan. Op die dagen zullen voor de eerste keer tientallen niet-blanke anarchisten en sympathisanten uit de V.S. en daarbuiten bijeenkomen om te discussiëren en zich te organiseren. Wij beschouwen deze conferentie als een mogelijke mijlpaal in de geschiedenis van het anarchisme en steunen deze conferentie ten volle.
Het is een unieke en hoogstnodige poging om het anarchisme te diversifiëren, anarchisme dat totnogtoe hoofdzakelijk een door blanke gedomineerde aangelegenheid is. Wie dat ontkent is ziende blind. Daarenboven erkennen wij het recht op autonome organisatie, een anarchistisch basisbeginsel bij uitstek: iedereen heeft het recht zich op basis van de eigen situatie, behoeften, prioriteiten, verlangens, … onafhankelijk te organiseren.
Dit betekent dus ook dat wij erkennen dat mensen van kleur opgroeien, leven en strijden in een realiteit die verschillend is van de onze (blanken), verschil dat berust op een machtsongelijkheid die historisch en sociaal is gegroeid en verankerd is in onze maatschappij: de blanke overheersing en/of het racisme.
Racisme bestrijd je eerst door naar jezelf te kijken (waarom zijn de anarchistische groepen en collectieven nog steeds bijna uitsluitend blanke aangelegenheden? is bijv. een vraag die weinigen zich stellen, laat staan dat ze ooit al afdoende beantwoord werd), vervolgens door die initiatieven te steunen waar kleurlingen hun eigen stem duidelijk kunnen laten horen en hun positie kunnen versterken in de beweging/maatschappij.
Dit zou evident moeten zijn voor anarchisten (is anarchisme niet precies over het erkennen van macht en de strijd ertegen, door opbouwen en vernietigen, vernietigen door macht te nemen, te delen en af te staan, …?). Het is het echter vaak niet.(Net zomin het dat is als het over klassisme of seksisme gaat.)

Onze steun is niet alleen moreel en politiek. Sinds kort zijn wij begonnen met geld inzamelen om de conferentie ook materieel te steunen. Dit houdt ook in dat we een Afrikaanse vriend en medestander, wonende in België (Gent), willen in staat stellen deel te nemen aan de conferentie in Detroit. De prijs van het vliegtuigticket en eventuele onkosten schatten wij op 750€. In totaal hopen wij echter minstens 1000€ in te zamelen. Al het geld boven de 750€ zal integraal gestort worden op de bankrekening van de APOC conferentie.

Wij vragen aan iedereen, individuen en organisaties, die zich kan vinden in het bovenstaande, hun steen(tje) bij te dragen en te storten op rekeningnummer 001-3364945-91 met vermelding ‘APOC’.
Organisaties kunnen deze oproep ook mede ondertekenen.

Anarchist Black Cross – Gent, PB 40, 9000 Gent 2, België, abc_gent@yahoo.com
___________

Voor meer info over APOC en de conferentie, zie: http://www.illegalvoices.org/apoc/ en http://www.Anarchist-POC-conference.blogspot.com

AGENDA

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3
No Events presently
MORE | SUBMIT
REGULAR EVENTS
PASSE-MURAILLE
22/05/2022 - 18:00
Bruxelles
Volxkeuken (check linked agenda)
25/05/2022 - 14:00
Leuven
Chaos Cafe
25/05/2022 - 19:00
Leuven
Volxkeuken
25/05/2022 - 20:00
Gent
VOLXKEUKEN-expo- cafe
26/05/2022 - 18:00
GENT
TRANCHE D'ANAR
27/05/2022 - 21:00 => 22:30
Bruxelles
MORE | SUBMIT