Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/index/connect.php on line 16
TEST: id= 56 RAVAGE: Dierenactivisme gecriminaliseerd
GROUPES/GROEPEN
A voix autre (fr)
ABC (nl)
AC (nl)
AK (nl)
Alcahel (nl)
Anarchistische Bond (nl)
anarchy is order (nl)
Catholic worker (nl)
Centre Libertaire (fr)
De NAR (nl)
De Noodzaak (nl)
FAM (nl)
Ici & Maintenant (fr)
Infomania (nl)
Infotheek (nl)
Kokkerellen (nl)
Queerilla (nl)
Skwattus Dei (nl)
Uitgezonderd (nl)
VAK (nl)
Voko (nl)
Zwart & Rood (nl)
 
FORUM
F.L.I.
 
HOME | LINKS | ARCHIVES/ARCHIEF | PUBLISH | CONTACT 21-05-2022
11-10-2005 Ravage: Dierenactivisme

RAVAGE: Dierenactivisme gecriminaliseerd

JACHTSEIZOEN OP DIERENBEVRIJDERS GEOPEND?

Uit: Ravage #13 van 10 oktober 2003

Sinds de moord op Fortuyn wordt het radicale dierenactivisme in toenemende mate vereenzelvigd met een fundamentalistische strijd. Politiek Den Haag is het zat en eist daadkracht van justitie. De aanpak zou eenvoudiger worden indien de activisten het label 'terrorist' krijgen opgeplakt. Dierenorganisaties houden hun hart vast.

Na afloop van de commissievergadering gaven Wien van den Brink (LPF), Gertjan Oplaat (VVD) en Arie van den Brand (GroenLinks) elkaar een schouderklopje. Ze hadden iets te vieren, als boerenjongens onder elkaar. Want alle fracties drongen er die middag eendrachtig bij minister Donner van Justitie op aan haast te maken met de aanpak van het 'terroristisch dierenactivisme'.

Piet Hein Donner moest met de billen bloot. Van diverse kanten komt forse kritiek op het falen van justitie inzake de opsporing van radicale dierenactivisten. Sinds 1999 heeft de geheime dienst AIVD 357 incidenten geregistreerd waarvan er in elk geval 318 rechtstreeks in verband worden gebracht met dierenactivisme. Geen enkel incident is opgelost.

De aard van de incidenten loopt nogal uiteen; van het bekladden van objecten, het loslaten van nertsen, het bezetten van bedrijven tot aan het in brand steken van wagens en bedrijven en het intimideren van personen toe. De laatste tijd kunnen de radicale dierenvrienden in elk geval rekenen op een verhoogde aandacht van media en politiek.

Lees verder op de website van Ravage: http://www.antenna.nl/ravage/achtrgndarchf/jachtseizoen.htm


ANDERE ONDERWERPEN OP DE WEBSITE:

EEN ANDER VERZET IS MOGELIJK
Alsof ze erom smeken. De nieuwe politieke bestuurders zorgen in ieder geval voor een opleving van verzet. Zaterdag 20 september demonstreerde links Nederland tegen het rechtse beleid van Balkenende en zijn politieke vrienden. Maar ook kritiek op dit verzet is als scoren voor open goal.

WARM ONTHAAL VOOR GEORGE BUSH?
Sinds de ontbijtscene van Balkenende en De Hoop Scheffer van begin september in het Witte Huis, doet een hardnekkig gerucht de ronde dat George W. Bush, naast Engeland, in november ook een bezoek aan Nederland zal brengen. Ravage legde een aantal burgers de vraag voor of de man in aanmerking komt voor een onofficiele welkomstceremonie.

EN...
* Raad van State wijst uitbreiding Efteling af
* De vijf van Putten
* Onvrede over beperkte pardon regeling
* Woningnood!
* Kopstukken in staat van beschuldiging na rellen Genua
* Boetes voor belediging koningshuis
* Derde Kamer voert actie op Hofvijver
* Martini solidair met Colombiaanse boeren
* Nertsen bevrijd in Maldegem
* Geen schulden maar gezondheid
* Traangas tegen demonstranten EU-top
* Agenda/Oproepen

> http://www.antenna.nl/ravage

AGENDA

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3
No Events presently
MORE | SUBMIT
REGULAR EVENTS
PASSE-MURAILLE
22/05/2022 - 18:00
Bruxelles
Volxkeuken (check linked agenda)
25/05/2022 - 14:00
Leuven
Chaos Cafe
25/05/2022 - 19:00
Leuven
Volxkeuken
25/05/2022 - 20:00
Gent
VOLXKEUKEN-expo- cafe
26/05/2022 - 18:00
GENT
TRANCHE D'ANAR
27/05/2022 - 21:00 => 22:30
Bruxelles
MORE | SUBMIT