Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/index/connect.php on line 16
TEST: id= 71 Uitzettingen Nederland
GROUPES/GROEPEN
A voix autre (fr)
ABC (nl)
AC (nl)
AK (nl)
Alcahel (nl)
Anarchistische Bond (nl)
anarchy is order (nl)
Catholic worker (nl)
Centre Libertaire (fr)
De NAR (nl)
De Noodzaak (nl)
FAM (nl)
Ici & Maintenant (fr)
Infomania (nl)
Infotheek (nl)
Kokkerellen (nl)
Queerilla (nl)
Skwattus Dei (nl)
Uitgezonderd (nl)
VAK (nl)
Voko (nl)
Zwart & Rood (nl)
 
FORUM
F.L.I.
 
HOME | LINKS | ARCHIVES/ARCHIEF | PUBLISH | CONTACT 04-06-2023
17-04-2005 Ravage: thema

Uitzettingen Nederland

Duim zwakke punt bij voorkoming uitzetting

,,Het is raadzaam je vooral niet op te laten fokken!'' Aandachtig nemen de cursisten de adviezen in zich op waarmee ze later in de praktijk de uitzetting van uitgeprocedeerde vluchtelingen hopen te verhinderen. En, als het aan de Aktivistenschool ligt, gebeurt dat op grote schaal.

Tegen de zomer vangt de overheid aan met een prestigieus project. Naar schatting 26.000 mensen, die gemiddeld vijf jaar of langer in Nederland verblijven en geen recht hebben op een verblijfsvergunning, dienen het land te worden uitgezet. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

Het betreft personen die, veelal als gevolg van de traagheid en ondoorzichtigheid van opeenvolgende vreemdelingenwetten, hier al aardig ingeburgerd zijn. Ze wonen in dorpen en steden, hebben werk en hun kinderen gaan naar school. Veel van deze mensen hebben een goede band opgebouwd met de buurt of dorpsgemeenschap.

Binnen afzienbare tijd krijgen deze 'illegalen' stuk voor stuk van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken het dwingende advies zich te melden bij een uitzetcentrum. Daar wordt hun uitzetting voorbereid. Meldt men zich niet vrijwillig dan stuurt de overheid een deurwaarder met politie langs bij de woning.

De maatregel van de overheid is omstreden en heeft al tot de nodige beroering en protesten geleid. Vermoedelijk zullen veel van de 26.000 gedupeerden zich niet zonder meer neerleggen bij hun deportatie. Voor die mensen is er nu kans op steun vanuit de bevolking.

Honderden mensen hebben inmiddels uit solidariteit hun woning bij een lokale vluchtelingenorganisatie aangemeld als onderduikadres. Anderen bestoken de verantwoordelijke politici met protestbrieven, maken kunstzinnige statements, houden wakes of organiseren demonstraties.

Er zijn ook plannen om, in nauw overleg met de vluchteling, de uitzetting in de kiem te smoren. Dat wil zeggen, het werk van de politie ernstig te bemoeilijken danwel geheel onmogelijk te maken. Hiervoor zijn verschillende actievormen denkbaar, waar ze bij de Aktivistenschool wel raad mee weten.


lees verder op de site van Ravage:
http://www.antenna.nl/ravage/achtrgndarchf/0405duim.htm

ZAND IN DE VERWIJDERINGSMACHINE
Hoe lijkt het jou om een paar uurtjes op het dak van een uitzetcentrum te joggen? Actiegroep 'Sluit de Uitzetcentra' maakt het allemaal mogelijk. Onlangs bezette een groep actievoerders het uitzetcentrum op Schiphol. Dit succes werd overschaduwd door het politie-optreden bij een eerdere actie op Zestienhoven.

http://www.antenna.nl/ravage/achtrgndarchf/0405zand.htm

UITZETTEN NEE, BUITEN SPELEN OKE
Nu de Tweede Kamer akkoord is gegaan met het inhumane vluchtelingenbeleid van dit kabinet, lijken de mogelijkheden voor een ruimer pardon van de baan. Op initiatief van het ASKV, Prime en andere organisaties ging 15 maart de vierdaagse bustour 'zonder pardon op straat' van start.

http://www.antenna.nl/ravage/nieuws.htm

BRAND AUTO BONTCOUTURIER MYSTERIE
De auto van Frans Molenaar is door brand zwaar beschadigd geraakt. De bontcouturier beticht zijn broer ervan de brand te hebben aangestoken. Volgens het Dieren Bevrijdings Front strookt dit niet met de werkelijkheid, want de actiegroep zit achter de aanslag.

http://www.antenna.nl/ravage/nieuws.htm

TEVENS OP DE SITE:

* Investeren om te leren
* Zusje van de Wereldbank maakt het bont
* Antifa's verhinderen NNP-bijeenkomst
* Schermutseling bij Cubaanse ambassade
* Reclamezuilen ABN-Amro beklad
* Meerderheid tegen dierproeven
* Betoging tegen Amerikaanse bezetting
* Noorse boycot van Israelische producten
* Vermoorde Hamas-leider herdacht
* Hof 'vergeeft' belediging kroonprins
* Laat het Wad niet zakken
* Agenda/Oproep
* Columns/Strips


NIET OP DE WEBSITE MAAR WEL IN HET BLAD:

Beter ten halve gekeerd?
De uitzetservice van Verdonk
Exit Holland
Foto reportage campagne 'zonder pardon op straat'
Spaanse inlichtingendienst blundert
Een web van politiek bedrog
Het rechtvaardige drijfzand van de vrije markt
Wie bepaalt wat jij eet?
Chomsky verdient beter
Verkiezingen EU: stem blanco!
Alternatief Brugge in last
Grauw gemiddelde (expo)
Zombiehorden in het consumptieparadijs (film)
Bliksems! (column)

> http://www.antenna.nl/ravage

AGENDA

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3
No Events presently
MORE | SUBMIT
REGULAR EVENTS
PASSE-MURAILLE
04/06/2023 - 18:00
Bruxelles
Volxkeuken (check linked agenda)
07/06/2023 - 14:00
Leuven
Chaos Cafe
07/06/2023 - 19:00
Leuven
Volxkeuken
07/06/2023 - 20:00
Gent
VOLXKEUKEN-expo- cafe
08/06/2023 - 18:00
GENT
TRANCHE D'ANAR
09/06/2023 - 21:00 => 22:30
Bruxelles
MORE | SUBMIT