Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/index/connect.php on line 16
TEST: id= 9 Gay Pride: Resist! Exist! (NL)
GROUPES/GROEPEN
A voix autre (fr)
ABC (nl)
AC (nl)
AK (nl)
Alcahel (nl)
Anarchistische Bond (nl)
anarchy is order (nl)
Catholic worker (nl)
Centre Libertaire (fr)
De NAR (nl)
De Noodzaak (nl)
FAM (nl)
Ici & Maintenant (fr)
Infomania (nl)
Infotheek (nl)
Kokkerellen (nl)
Queerilla (nl)
Skwattus Dei (nl)
Uitgezonderd (nl)
VAK (nl)
Voko (nl)
Zwart & Rood (nl)
 
FORUM
F.L.I.
 
HOME | LINKS | ARCHIVES/ARCHIEF | PUBLISH | CONTACT 21-05-2022
15-04-2002 Klub Radikal: Brussel - 4 mei 2002 - Gay Pride

Gay Pride: Resist! Exist! (NL)

Gegroet actieve partizanen van een denkbeeldige wereld,

Zoals elk jaar organiseert de Brusselse Klub Radikal, binnen de officiële Lesbian & Gay Pride 2002, een grote roze karavaan, gemengd, antisexistisch, transgender, antikapitalistisch, libertair en antipatriarchaal. Dit speciaal voor alle mensen die willen eisen stellen, manifesteren, zich uitdrukken maar vooral zich willen amuseren en tonen dat er mensen zijn die erg verschillen van het commerciële homomilieu te Brussel en elders! (radicaal feministische goudou's, anarchistische collectieven, homopunks, queers, gedegenereerde transseksuelen, acharnisten, bis, pro-feministische mannen van rijpere leeftijd, utopisten, gelukkige dingen, prostituees aan den dop, pedettes, improvisatoren van het dagelijks leven, gouins, pleziervaarders, jonge antiautoritairen, autonome jeanetten, krakers, strangenen, razende androgynen, en nog vele anderen...)
Onze informele ordewoorden in deze tijd van heilige oorlog, charia en pogroms:
"Tegen de homofobie, verneuk religies!" of nog "Bedrijf zotheid, geen oorlog!"

We hopen ten zeerste dat de "Karavaan van de Tantes" (een andere karavaan) er op hetzelfde moment zal zijn, ondanks de vreemde datum die door het organisatiecomité van de LGP werd gekozen. Hun aanwezigheid zou ons een onnoemelijk plezier doen; we zullen de zweepjes kruisen tot onze billen ervan pijn doen!
Mooie acties en uitwisselingen in het verschiet...

Er is volk nodig, veel volk! En dit is overigens het eerste doel van deze brief, jullie allen uit te nodigen op deze weelderig behekste parade. Dus rekenen we op jullie aanwezigheid en op die van je creatiefste entourage. Jongleuzes, vuurspuwers, diverse animatoren, exhibitionistische keupons, ouwe terroristische dametjes, enz. zijn welkom. Ook vermommingen voor scheetmaniakken (liefst Mexicaanse), bont glinsterende spandoeken, zwartroze vlaggen,... Kortom, het moet knallen!! Laat het in alle richtingen en van alle kanten schitteren met kleuren, feest, mensen die lachen, elkaar kussen, springen en dansen overal in de straat.

Wat voor ons dit jaar op de eerste plaats komt is dat we meer plaats willen nemen in de manifestatie, dan de 4 vorige jaren. We hebben wel degelijk de bedoeling om een groot soundsysteem te huren of misschien zelfs (laat ons 's gek doen) een oplegger. Maar om dat te doen is er natuurlijk poen nodig! En hoe doen we dat? Wel, we organiseren een grote queerfuif op 19 april in de Magasin 4 te Brussel, om materiaal te kunnen huren en apparaten om onze muziek zeer luid ten gehore te brengen in de straat. Zodanig dat de zombies van de monsterlijk commerciële praalwagens hun oren moeten uitkuisen en dat mijnheer en mevrouw iedereen eindelijk het pure geluid van de sterren en het gekras van de vingers van DJ Klectik op het warme vinyl kunnen horen.

Het succes van de 4de mei hangt af van dit feest, en daarom is de actieve deelname van alle geïnteresseerden zeker welkom. Het is natuurlijk ook de gelegenheid om te feesten, voor spontane ontmoetingen en een tropische en subversieve avond onder de titel "Tatanic of de genderschipbreuk" met DJ en concerten (rond 23u.) van "Arolde" (ex-Brochettes) die jullie zal doen huppelen op "musique électro-chanson française révolutionnaire" en nog vele verrassingen!! Er zal ook een grote perstafel zijn, dus breng je fanzines, flyers, versieringen,... mee. We staan open voor elke folie! Kom er mensen ontmoeten uit Frankrijk, Zwitserland, Nederland en vele andere verre horizonten.

Kleine gids voor de gewaarschuwde mutante:


- We willen geen gay consumentengedrag dus willen we het ook niet nabootsen. Onthoud dat we geen gays zijn maar buitenaardse mutanten van de aanhalerige brigade op de aarde geland om de macho's te perverteren.
- We reageren tegen de krachteloosheid van het commerciële milieu.
- "Het enig mogelijke politieke standpunt is een revolutionair standpunt" (F.H.A.R.)
- We zijn ook niet op zoek naar integratie, in plaats van onze tijd te verdoen met het recht op huwelijk te eisen, vinden we het leuker om het doodse leven van gehuwden te destabiliseren.
- En zoals France Gall het zo mooi zong: "Dis à ton capitaine que je t'aime, dis à ton capitaine que je m'ennuie sans toi..." of "Résiste... prouve que tu existe!"
- Free champagne for the queers!
- Eén voor allen, allen voor één!
- Fuck your gender!


We drukken onze woede uit tegen de gerichte homo-erotische en gay reclame (de mooie, rijke, actieve en discrete homoseksueel), tegen het beeld van de vrouw in de reclame, vrouwelijk en onderworpen, in een "salope" esthetisme, als voer voor macho blikken die er alleen maar vrouwen als objecten in zien, objecten van lust ontdaan van bepaalde familiewaarden maar opeisbaar voor plezier, tot uitputting van de voorraad jeugd met de esthetische steun van een bevolking gedrogeerd door reality-shows die meer gedesinfecteerd en clean zijn dan de reeds gewelddadige normaliteit.

En waarom onze avonturen niet filmen? Bericht aan amateurs, videaste samenzweerders, aanbidders van beelden, misschien hebben jullie zin om een of ander visueel project te realiseren, een directe actie voor queer-zichtbaarheid! (Compromitterende foto's met een publiek personage, tapette bederf op de openbare weg, collectief orgasme van schilferende koppen, het plakken van erotiekpolitieke trash-stickers.) Daarna worden al deze werken ingezet voor revolutionaire doeleinden!

Tenslotte, we zijn met niet veel in Brussel om dat allemaal te organiseren. Het is geen enkel probleem om jullie een weekje te logeren als jullie zin hebben om ons te helpen. Om pamfletten te schrijven, om slogans te schilderen op spandoeken, om ons financieel of affectief te steunen, om je verborgen of beruchte talenten te laten uitbarsten etc. Omwille van de efficiëntie, contacteer ons op voorhand om onze plakkerige projecten te coördineren!

Roméo en Julien, actieve leden van Klub Radikal, vrij, anders en autonoom queer-collectief, sectie van N.O.H., mouton noir en Betty Cyclop.
(Om ons te contacteren: 0485/31.93.17 of 0473/72.84.86)

Queer = vreemd, anders, bizar, speciaal, ziek, pede, goudou, bruinwerker, jeanette, etc.
Het woord queer is een scheldwoord voor een hele rits individuen met gedragingen "buiten de normen". Het gebruik ervan door een deel van de homobeweging, eerst in de V.S., later in Europa is de toe-eigening van een scheldwoord, een "geuzennaam". Een geuzennaam die werd gepikt van de homofoben en werd omgevormd tot een werktuig van positieve identificatie. De term queer gebruiken, is je herinneren hoe je door de rest van de wereld bekeken wordt. Het is een manier om te bevestigen dat we geen "charmante en zo geraffineerde mensen" zijn die er genoegen mee nemen om discreet te leven en niemand te choqueren.

> http://www.anarchie.be/AL/12/gay_pride.htm

AGENDA

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/agenda/agenda_connect.php on line 3
No Events presently
MORE | SUBMIT
REGULAR EVENTS
PASSE-MURAILLE
22/05/2022 - 18:00
Bruxelles
Volxkeuken (check linked agenda)
25/05/2022 - 14:00
Leuven
Chaos Cafe
25/05/2022 - 19:00
Leuven
Volxkeuken
25/05/2022 - 20:00
Gent
VOLXKEUKEN-expo- cafe
26/05/2022 - 18:00
GENT
TRANCHE D'ANAR
27/05/2022 - 21:00 => 22:30
Bruxelles
MORE | SUBMIT