Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zaterdag 21 februari 2009 - 10u
[A-boekenbeurs] Tentoonstelling: 20 jaar kraken in Gent
Kraken gebeurt al lang in Gent. Om de meest uiteenlopende redenen hebben mensen op plekken gewoond zonder er eigenaar of huurder van te zijn. Maar het verhaal van de huidige kraakbeweging gaat ongeveer twee decennia terug. De panden uit het begin van de jaren negentig vormden achteraf gezien het startpunt van een manier van wonen die nu nog leeft in Gent.

Bedoeling van de tentoonstelling is deze geschiedenis in beeld te brengen. Zonder volledig te willen zijn we op zoek gegaan naar flyers, posters en foto's uit de meest gekende panden. Ook zijn we gaan kijken wat van deze plaatsen geworden is. Daarnaast laten we zien wat er vandaag bestaat aan panden. Op die manier is deze tentoonstelling een collage geworden van twintig jaar kraken in Gent.

Deze tentoonstelling vindt plaats op de Alternatieve Boekenbeurs 2009 in de Centrale te Gent. Te bezichtigen van 10u tot 20u.
meer info: www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25