Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zaterdag 21 februari 2009 - 15u
[A-boekenbeurs] 60 jaar NAVO is genoeg
-  Hans Lammerant (vredesactie)
De NAVO, weinigen hebben een idee van wat deze internationale organisatie doet. Toch wordt ons veiligheidsbeleid voor een groot deel bepaald door het Belgische lidmaatschap van de NAVO: België voert oorlog in Afghanistan, België heeft NAVO-kernwapens in Kleine Brogel, België transporteert de Amerikaanse oorlogsmachine via haar spoorwegen, lucht- en waterwegen naar Irak, ... De NAVO beschouwt militair interveniëren, waar ook ter wereld, als één van haar kerntaken. In de oorlog in Afghanistan toont ze wat dat betekent: vrede en democratie brengen door het bommenluik van een gevechtsvliegtuig.

Op 4 april 2009 viert de NAVO haar zestigste verjaardag. Staatshoofden en regeringsleiders komen samen op een grote NAVO-top in Straatsburg. De campagne NATO GAME OVER van Vredesactie grijpt opnieuw in: een militaire alliantie die wereldwijd optreedt, die kernwapens bezit en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede. Op 21 maart organiseert Vredesactie NATO GAME OVER, een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid op en rond het NAVO-hoofdkwartier.

Hans Lammerant licht toe: Wat is de NAVO eigenlijk, en wat doet ze? Welke richting gaat de NAVO uit? Welke acties zijn gepland in aanloop naar en rond de NAVO-top in Straatsburg?

Lezing op de Alternatieve Boekenbeurs 2009 in de Centrale te Gent.
meer info: www.aboekenbeurs.be
->  http://www.vredesactie.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25