Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zaterdag 21 februari 2009 - 15u
[A-boekenbeurs] Brand in Griekenland
-  Andreas
Na de moord op een jongeman door de politie in Athene, op 6 december, komt het overal in Griekenland tot rellen en confrontaties tussen demonstranten en politie. Het geweld wordt, in de ogen van velen, legitiem. Sindsdien is Griekenland in de greep van sociale agitatie, die zich niet alleen uit in aanvallen op de politie, maar zich uitstrekt tot andere strijden en zich ontwikkelt in verschillende offensieve praktijken. De sluimerende opstandigheid en de verstikkende opeenstapeling van dagelijkse dood die het kapitalisme heeft geleid tot een oncontroleerbare situatie. Een nooit eerder gezien woede werd ontketend, tegen de symbolen en de pijlers van de staat en het kapitalisme, en die woede ondermijnt grondig het politieke systeem. En nu, meer dan twee maanden later, de terugkeer naar de normaliteit?

Deze franstalige lezing vindt plaats op de Alternatieve Boekenbeurs op 21 februari in de Centrale te Gent. We voorzien vertaling naar het Nederlands.
->  http://www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25