Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zaterdag 21 februari 2009 - 17u
[A-boekenbeurs] Anarchisme en syndicale strijd
Panelgesprek met Workers Solidarity Movement (Ierland), SAC (Zweedse anarchistische vakbond, o.v.), CNT-AIT Lille.

Panelgesprek met Worker's Solidarity Movement (Ierland), SAC (Zweedse anarchistische vakbond, o.v.) en CNT-AIT Lille.
Terwijl de maatschappij en economie omgeploegd worden door neoliberale ondernemers en politici en een economische crisis van legendarische omvang op ons afkomt, zit de de vakbeweging in Nederland in een diepe crisis. Ze lijkt wel steeds conservatiever te worden en zich steeds meer te schikken in haar rol van meeregeerder. Ze heeft dan ook weinig aantrekkingskracht meer op mensen die zich willen organiseren en verzetten tegen de economische orde.
In veel naburige landen zijn wel inspirerende organisaties of bewegingen actief, die radicaal verzet weten te combineren met antikapitalistische analyses en een relatief grote aanhang hebben.
Vertegenwoordigers van SAC (Zweedse anarchistische vakbond, onder voorbehoud), Workers Solidarity Movement (Ierland) en CNT-AIT Lille stellen hun organisatie voor. We praten met hen over hoe zij hedendaagse, radicale strijd op de werkvloer vorm geven.

Lezing op de Alternatieve Boekenbeurs in de Centrale te Gent.
meer info: www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25