Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

maandag 27 april 2009 - 20u15
[docu] "Uranium - is it a country?"
-  Nuking the climate
De nucleaire sector stelt kernenergie vaak voor als een oplossing voor het klimaatprobleem.
Een groep onafhankelijke documentairemakers ging op zoek naar waar onze nucleaire energie vandaan komt en trok naar Australië. Ze onderzoeken daar waar het uranium, gebruikt voor kernenergie, vandaan komt, waar het naartoe gaat, en welk afval het achterlaat.
Uraniumontginning is erg winstgevend, en de vraag naar uranium stijgt. Een woordvoerder van de Australian Uranium Association spreekt van een stralende toekomst, met mogelijk nog 15 tot 20 nieuwe uraniummijnen in Australië. De lokale bevolking getuigt van de gevolgen van de mijnen op hun gemeenschap en omgeving. Intussen woedt de discussie over kernenergie ook aan de andere kant van de wereld. In Frankrijk onderzoekt Bruno Chareyron de radioactiviteit van nucleaire sites en uraniumtransporten.
De documentaire toont waarom kernenergie voor de grote energiebedrijven zo interessant is en waarom het geen oplossing is voor het klimaatprobleem.

(taal: Engels/Duits, met ondertiteling in Engels)
->  http://nukingtheclimate.com/
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25