Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zondag 11 oktober 2009 - 20u15
(zondag!) Anarchists Against The Wall
-  Omer Sharir
Anarchists Against the Wall (AATW) is een directe actie collectief, in 2003 gestart als reactie op de muur die Israël optrekt op Palestijns land in de bezette West Bank. Sindsdien is AATW actief geweest in honderden demonstraties en directe acties tegen de muur en tegen de bezetting in het algemeen. Het werk van AATW in Palestina wordt gedragen en gecoördineerd door volkscommité's in de dorpen zelf.
Activisten tegen de muur worden geconfronteerd met vervolging en met gewelddadige repressie door het Israëlische leger en de politie: bij de manifestaties raken regelmatig mensen ernstig gewond.
AATW staan nu voor de uitdaging haar netwerk en aanwezigheid in de Palestijnse gebieden uit te breiden en de samenwerking met lokale comité's te versterken. Daarvoor zijn ze ook op zoek naar financiële steun, zowel voor de werking als voor de enorme juridische kosten.
Omer Sharir vertelt meer over de werking van AATW en de context van hun strijd en illustreert die met stukjes film.

[lezing in het Engels, met vertaling indien nodig]
->  http://www.awalls.org
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25