Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zaterdag 17 april 2010 - 15u
Boekvoorstelling 'Ivan de Dwaas'
-  Kelderuitgeverij
Ivan de Dwaas is een anarchistisch sprookje van Leo Tolstoj, vooral bekend van zijn magistrale romans 'Oorlog en Vrede' en 'Anna Karenina'. Minder bekend is dat Tolstoj ook verhalen en boeken geschreven heeft met een uitgesproken politieke lading. In 1881 keerde hij zich af van de Russisch Ortodoxe kerk en begon met het uitwerken van zijn christen-anarchistische ideeën. Het sprookje 'Ivan de Dwaas' dateert van 1886 maar kon in Rusland destijds enkel in gecensureerde vorm verschijnen.

In het sprookje tracht de duivel Ivan de dwaas en zijn twee broers ten ondergang te brengen. Dat lukt hem makkelijk bij de beide broers, de koopman en de krijgsman maar Ivan ontsnapt aan zijn listen. Hebzucht en streven naar macht hebben geen bekoring voor Ivan. Gouden munten zijn enkel geschikt voor kinderen om mee te spelen en soldaten alleen om muziek te maken.

Het verhaal werd opnieuw vertaald door Tom Eekman en de uitgave bevat 40 tekeningen van Leo Schatz die hij speciaal voor deze uitgave maakte.

Dit boek wordt op onze Boekenbeurs voorgesteld door mensen van Kelderuitgeverij en atelier Grotesque uit Nederland.

->  http://www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25