Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

zaterdag 16 april 2011 - 15u
[A-boekenbeurs] De strijd van de Vrije Bond tegen uitzendbureau
-  De Vrije Bond
Begin 2011 is de Vrije Bond in contact gekomen met enkele Poolse ex-arbeiders van uitzendbureau OTTO Workforce. Zo werden zij geïnformeerd over de bizarre arbeidsomstandigheden van duizenden Poolse arbeiders in Nederland. Samen met hen hebben ze een campagne opgestart tegen het bureau. Voornaamste drijfveren zijn het opeisen van de achterstallige lonen van de werknemers en het behoeden van huidige en toekomstige werknemers voor asociale uitbuiters als OTTO Workforce.
De mensen van de Vrije Bond komen deze campagne toelichten en zetten een discussie op over hun strijdmethode: directe actie, zelforganisatie van arbeiders op de werkvloer – los van vakbondswerk van de reguliere bonden –informeren en sensibiliseren.
De Vrije Bond en hun kameraden van het Anarchistisch Kollektief Gent leggen ook uit waarom ze vinden dat het organiseren van de anarchie de moeite waard is.

Lezing op de Alternatieve Boekenbeurs 2011 in de Centrale te Gent. Meer info op www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25