Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  anarchisme special
Na 10 jaar durft infomania er mee op de proppen te komen: een ANARCHISME SPECIAL: twee maanden focus op dat wat onterecht als gekend verondersteld wordt en al te vaak stilzwijgend in het midden drijft. Geen verkondiging van anarchistische zekerheden maar een aanbod dat hopelijk massa's inspiratie zal bieden aan al wie zich reeds door anarchistische ideeën liet verleiden of voor wie daartoe bereid is.
maandag 14 november 2005 - 20u15
Le fantôme de la liberté
Projectie film "Le fantôme de la liberté" van Louis Buñuel
Le fantôme de la liberté (Frankrijk, 1974, 104 min) is een droomachtige aaneenschakeling van absurde omdraaiingen van 'gewone' (deels historische) situaties, die de absurditeit van onze dagelijkse conventies laat zien. Sinds Buñuel (1900-1983) in 1927 debuteerde met Un Chien Andalou is het surrealisme een rol blijven spelen in zijn 50 jaar omspannende oeuvre. Hij is gefascineerd door de beperkingen die maatschappij, kerk en moraal aan ons opleggen, en hoe die klakkeloos worden aanvaard.
Seks, religie en politiek, Bunuels favoriete thema's, komen ook in "Le Fantôme de la Liberté" aan bod in een reeks Monty Python-achtige scènes die heen en weer springen tussen het 19de eeuwse Spanje en het Parijs van de jaren '70 van de vorige eeuw.
o.a. met Monica Vitti, Michel Piccoli en Jean-Claude Brialy


Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25