Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  anarchisme special
Na 10 jaar durft infomania er mee op de proppen te komen: een ANARCHISME SPECIAL: twee maanden focus op dat wat onterecht als gekend verondersteld wordt en al te vaak stilzwijgend in het midden drijft. Geen verkondiging van anarchistische zekerheden maar een aanbod dat hopelijk massa's inspiratie zal bieden aan al wie zich reeds door anarchistische ideeën liet verleiden of voor wie daartoe bereid is.
maandag 19 december 2005 - 20u15
utopie en anarchisme
-  Erik Buelinckx
Utopieën zijn ouder dan het "anarchisme", maar vormen één van de basispijlers waarop het anarchisme zich heeft uitgebouwd. Velen zien het anarchisme trouwens zelf als een utopie. Maar stel dat dit zo is, is dat dan noodzakelijkerwijs negatief ? Kunnen we utopieën of utopisme gebruiken om ons dagdagelijks voor de opbouw van een anarchistisch samenlevingsmodel in te zetten. Aan de hand van een klein overzicht van voor het anarchisme belangrijke utopieën, gaan we op zoek of de utopie-gedachte van nut kan zijn hier en nu.
+ (o.v.) Bert van Wakeren over desperaat verzet en strategie
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25