Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  taal, macht en groepsdynamiek
Wanneer we nadenken en discussiëren over de machtsrelaties in deze wereld dan gaat het al snel over ‘grootmachten’, ‘multinationals’, ‘noord-zuidverhoudingen’, enz. Veel minder zal men geneigd zijn de machtsverhoudingen en machtsdynamiek binnen kleine sociale groepen tot een thema van reflectie te maken. Nochtans gebruikt elke mens dagelijks, bewust of onbewust, verschillende ‘technieken’ en ‘wapens’ om zich te handhaven binnen zijn/haar sociaal milieu. Hoe beter men deze beheerst, hoe beter men zich kan handhaven en hoe sterker de eigen invloed binnen de groep, zodat deze in de voor zich voordeligste richting kan worden geduwd. Indien men het als individu belangrijk vindt om zoveel mogelijk eigen keuzes en afwegingen te maken, kan men zich maar beter bewust zijn van dergelijke machtsprocessen. Deze maand proberen we op dit soort problematiek een klein lichtje te werpen door gedurende drie avonden in te gaan op een aantal methodes en modellen die te maken hebben met het sturen of manipuleren van groepsprocessen.
maandag 15 mei 2006 - 20u15
AFGELAST AFGELAST De zin en onzin van NLP
-  Jan Ardui
AFGELAST AFGELAST
Neuro-Linguïstische Programmering (NLP) is sinds de ontwikkeling begin jaren 70’ uitgegroeid tot een model dat onderwezen wordt over heel de wereld, aparte rekken krijgt in boekhandels en in zowat elke sector (van management tot gezondheidszorg, van sport tot reclame) gebruikt wordt.
Toch hebben de aantrekkelijkheid en de afstotelijkheid elkaar door de jaren heen goed in evenwicht gehouden. NLP wordt en werd door sommigen beschouwd als een gevaarlijk, manipulatief communicatiemodel, ja, er gingen zelfs stemmen op, om het bij de gevaarlijke sektes te rekenen.
Anderen beschouwen het als een verfrissend en uiterst efficiënt model om communicatie te verbeteren en ‘excellentie’ in het algemeen te stimuleren.
Het eerste boek dat geschreven werd door de grondleggers van NLP (Richard Bandler en John Grinder) is getiteld: “The structure of magic”.
In deze lezing zullen we stilstaan bij het gebruik en misbruik van de magie van NLP zelf, om op die manier het model op zijn plaats zetten.

Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25